Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fura dolgok

 Ez a menü pont a fura lényekről  és dolgokról szól.

 

Ha nem hiszitek járjatok utána a google képeknél 

 

 

 

 Hír:Teljes hold fogyatkozás.

 

Június 15-én a kora esti, esti égen hosszú idő után ismét teljes holdfogyatkozást figyelhetünk meg — mindjárt olyat, amely a földárnyék közepén halad át, azaz ún. centrális fogyatkozás. Ennek megfelelően az árnyék a szokottnál is sötétebb lesz, viszont a nyári napfordulóhoz közeli időpontnak köszönhetően a Hold végig alacsonyan lesz látható. A jelenség kezdetén, a részleges fázisban még a horizont alatt lesz kísérőnk - olvashatjuk aMagyar Csillagászati Egyesülethonlapján.

A fogyatkozás alatt nagyon szép égi háttér előtt láthatjuk majd a Holdat, hiszen az Ophiuchus (Kígyótartó) csillagkép legsűrűbb, a Tejútban húzódó részén jár majd, a Scorpius (Skorpió) és a Sagittarius  (Nyilas) között. Ez, és a végig alacsony horizont feletti magasság kiváló lehetőséget ad tájképbe komponált, nagyobb látószögű felvételek készítéséhez is. Érdemes lehet hosszú expozíciós idejű és sorozatfelvételek, egyedi expozíciók készítésében is gondolkozni. Külön érdekesség, hogy a fogyatkozás közepén a Nap még csupán 10°-ra lesz a horizont alatt, így kis ügyességgel szép alkonyati, majd kékes hátterű képeket is készíthetünk.

Élő netes közvetítés a holdfogyatkozásról itt>>

A fogyatkozás időpont-adatai (nyári időszámítás szerint):

Részleges fogyatkozás kezdete: 20:23
Teljes fogyatkozás kezdete:21:22
A fogyatkozás közepe: 22:13
Teljes fogyatkozás vége: 23:03
Részleges fogyatkozás vége:00:02
Félárnyékos fogyatkozás vége: 01:01

 

 

 

Hír:2008.11.22.Sombatján 11óra3perckor született egy két fejű macska.:    Pár napja egészséges kiscica született az ausztráliai Perth-ben. A szürke cirmos cicát egy apróság különbözteti meg az átlagos macsekoktól - két fejjel jött a világra.

 

Ez a fajta rendellenesség nagyon ritka emlősök körében - inkább jellemző a kígyókra, illetve a teknősökre. A kiscica kétfejűségét valószínűleg még embriókori elváltozás okozhatta. Az anyacicát gazdái már a szülés közben elvitték az állatorvoshoz, hiszen látszott, hogy komplikációk vannak, de erre még álmukban sem gondoltak volna: egy kétfejű, két szájon nyávogó, furcsa kis jövevényre. A cicának bár két szája van, mivel szájpadlása összenőtt, ezért csak egy száján át tud táplálkozni.

 

Az állatorvos, Louisa Burgess így nyilatkozott: "Láttam már két farkú, ötlábú macskákat, de ilyet még soha. A cica rendesen eszik, túlélte az első éjszakát, ami nagyon jó jel. Ugyanúgy viselkedik, mint egy 'normális' macska: nyávog és dorombol is." - tette hozzá.

A kiscicát folyamatos megfigyelés alatt tartják a következő pár napban, de úgy tűnik, valóban egészséges.

Gazdái meg szeretnék tartani az állatkát, Mr Men-nek, vagy a nem éppen hízelgő Quasimodo nevet szánva neki.

 

 

Hír:Hát ilyen..

Egy iowai farmon, 1997-ben látott napvilágot Rudy, a kétfejű malacka. A legtöbb kétfejű malac halva születik vagy szinte rögtön a születés után elpusztul.Ez a malac végig élte az életét.Ez ritka jelenség mostanába.

 

 

Hír:A pici még május 9-én született, de ezt csak a hét elején közölték, természetesen a különleges "adottsággal" együtt.


Mint a szakemberek elmondták, nem sziámi ikerpárról van szó: ennek a kicsinek a teste, pontosabban a törzse és két végtagpárja teljesen normális. A rendellenesség vállnál kezdődik: a gyereknek két nyaka nőtt, mind a kettőn egy-egy fejjel.

Az ország északi részén lévő Haiphong tartományban világra jött kislány szülei úgy nyilatkoztak, hogy egyikük családjában sem fordult elő soha semmilyen születési vagy genetikai rendellenesség.

A szakorvosok szerint a fejleválasztó műtéthez megvan minden szükséges eszköz, és az operációt feltétlenül végre kell hajtani, mert a gyerek jelenlegi állapota meglehetősen rövid időn belül visszavetheti testi fejlődését, és különben is: egyszerűen nem tudni, mi történne, ha meghagynák mind a két fejét.

Ez a fajta torzszülöttség ritka, de nem egyedülálló: tavaly nyáron az indonéz fővárosban, három évvel azelőtt pedig Egyiptomban született egy-egy kétfejű kislány. Az ő további sorsuk ismeretlen, az viszont tudható, hogy 2002 késő őszén Rio de Janeiróban született egy duplafejű kisfiú - ő négy nappal világra jötte után meghalt.